Over ons

Hessing is al 60 jaar specialist in het snijden en verwerken van groente en fruit. Met vier vestigingen in Nederland, ruim 1500 medewerkers, 800 kant-en-klare versproducten is Hessing van een klein familiebedrijf in het Noord-Hollandse Zuid-Scharwoude uitgegroeid tot een van de drie grootste leveranciers van vers gesneden groente en fruit. Als dynamisch, gezond, groeiend en ambitieus bedrijf met de bijbehorende dagelijkse uitdagingen is er voor ons is er maar één belofte die telt: al onze producten moeten gemakkelijk, lekker, gezond én vers zijn. Of nee, supervers! Binnen enkele uren worden er duizenden kilo’s verse groente en fruit gekeurd, gesneden, gewassen, gemengd, verpakt en afgeleverd. Miljoenen verpakte versproducten gaan iedere week vanuit verschillende locaties in Nederland, België, Duitsland en Denemarken op transport.

Frank Hessing

Met al onze fabrieken produceren wij elke week ongeveer 7 miljoen verpakkingen.

Frank Hessing

Onze locatie in Helmond is een specialiteitenfabriek voor maaltijdsalades, slaschotels, rauwkost, vers fruit en biologische productie. De fabriek in Zwaagdijk-Oost produceert gesneden, panklare groente. In Sint Annaparochie staat onze fabriek voor foodservices en onze locatie in Belfeld levert op maat gemaakte producten aan grote klanten. Daarnaast kent Hessing een eigen transportbedrijf, Hessing Logistiek.

Onze teams zijn divers, gedreven en ambitieus. We bieden volop mogelijkheden voor onder andere opleiding en ontwikkeling, collectieve verzekeringen, bedrijfsfitness en bovenal een prettige werksfeer. Door middel van vakmanschap, gedrevenheid, inzet en flexibiliteit dragen onze medewerkers dagelijks bij aan de verdere groei en professionalisering van onze onderneming. In totaal werken er ruim duizend mensen bij Hessing. De organisatie wordt geleid door Frank, de zoon van oprichter Jan. Franks broers Coos en Hans, en zus Marian, werken ook in de onderneming. Vader Jan is gepensioneerd maar nog steeds als adviseur aan zijn bedrijf verbonden. Zoals je in de tijdlijn hieronder kunt zien zijn wij door de jaren heen flink gegroeid en hebben we ambitieuze plannen voor de toekomst. Kom jij ons team versterken?

1968

Jan Hessing start als kleine lokale groentesnijder

1986

Het bedrijf krijgt een nieuwe groei-impuls door de fusie met een groentesnijder in Alkmaar

1992

Verhuizing naar Zwaagdijk-Oost

2007

Hessing krijgt toegang tot de foodservicemarkt door een overname van een groentesnijbedrijf in Sint Annaparochie

2014

Hessing gaat de grens over met de overname van een Duits familiebedrijf

2015

Overname Van Gorp Group in Belfeld