Skip to main content

Hessing is topsport, aldus topsporter Sjoerd

Sjoerd Dekker, een van onze Sales toppers, is in zijn sportcarrière 3 keer Nederlands kampioen geweest: tweevoudig Nederlands kampioen hoogspringen (2010 & 2011) en één keer Nederlands kampioen 4x400 relay (estafette) voor clubteams in 2017. Als Account Manager Superunie bij Hessing komt die winnaarsmentaliteit goed van pas. Sjoerd, vertel. Hoe is het om als topsporter bij Hessing te werken?
Als die winnaarsmentaliteit eenmaal in je aard zit, gaat die er niet meer uit. Je wilt voor het maximaal haalbare gaan. Mijn topsportmentaliteit zorgt ervoor dat opgeven geen optie is en dat de aanhouder wint. Bij Hessing kun je aan heel veel knoppen draaien, dat is superleuk. Je ziet bij heel het salesteam dat iedereen gedreven en supergefocust is en er maximaal voor wil gaan. Toen ik hier net kwam werken, zei iedereen: ‘werken bij Hessing is topsport.’ Dat zullen we nog wel eens zien dacht ik als profsporter in de atletiek. Maar… Niks aan gelogen! Sommige producten hebben slechts een tgt-datum van 4 dagen. Je moet er dus bovenop zitten. Gister op het land, vandaag in onze fabriek en morgen in de winkels. Dat is topsport!

Maar dat kun jij toch wel aan met jouw topsportachtergrond?
Ja zeker! Daarom vind ik mijn job bij Hessing ook zo leuk. Ik ben veel in contact met onze supermarktklanten, bijvoorbeeld om het winterschap te bepalen. Welke gerechten gaan we doorvoeren? Hoe moet het schap eruit zien? Ik zit samen met de klant aan tafel om dit soort dingen te bespreken. Ik denk dat dat het leukste is van een sales-gerelateerde baan bij Hessing; je bent het eerste aanspreekpunt en wordt door klanten echt gezien als adviseur. Natuurlijk moet je onderhandelen. Als ik de Italiaanse roerbakmix op een bepaalde positie op het schap wil hebben en de klant ziet dat niet zitten, dan begint het echte spel. Met een goed, onderbouwd verhaal – bijvoorbeeld gebaseerd op supermarktdata – en natuurlijk een flink portie verkoopskills kun je jouw plannen en ideeën erdoorheen krijgen. Dan loop je wel even een partijtje trots door de supermarkt langs de schappen heen, hoor!

Cool! En hoe vind je het om als topsporter te werken met verse producten?
Ja dat is natuurlijk de kers op de taart. Ook omdat ik weet hoe belangrijk gezonde voeding is als topsporter, vind ik het werken met versproducten extra interessant. Ik ben tegenwoordig wel iets minder aan het trainen specifiek voor atletiek, maar doe nog wel regelmatig wedstrijden op Nederlands topniveau. Ik word ook een jaartje ouder (lees: 30) en dus is de kans op blessures groter. Ik wielren daarom veel en probeer zo’n 8 uur per week te sporten. Zo kan ik met een fris koppie en nieuwe energie weer aan het werk.

8 uur?! Respect! En wat eet je dan om je lichaam in ideale conditie te houden?
Veel broccoli, natuurlijk. Bomvol gezonde vitamines en ijzers. Het zijn de perfecte bouwstoffen voor mij. Ook vind ik verse pompoensoep heerlijk. Waar ik vroeger totaal geen fan was van pompoen, gaan er nu met gemak liters pompoensoep doorheen in de week. #SuperFood

Lekker zeg! En wat zou je willen meegeven aan toekomstige sales collega’s?
Als je houdt van werken in een dynamische omgeving, waar je zelf aan de knoppen kunt draaien en als je jezelf graag wilt ontwikkelen, dan is Hessing echt een gouden werkgever. Ik zeg je wel eerlijk; het is niet voor watjes. Het is hard werken en je moet het echt leuk vinden om snel te schakelen en bovenop de bal te zitten. Als je daarvan houdt, dan hoop ik jou snel te mogen verwelkomen in ons team!