Skip to main content

Lekker doorgroeien: van afstudeerstage naar QA-Specialist.

Paula is niet meer weg te denken bij Hessing. Inmiddels werkt ze dik 1,5 jaar als QA-specialist op de afdeling Kwaliteit. Via haar afstudeerstage én traineeship in de VersFabriek is Paula doorgegroeid naar deze functie. Ze vertelt je graag over de stappen zij heeft gemaakt.

Even terug naar jouw start bij Hessing: hoe heb je jouw stage bij Hessing ervaren?
“Ik heb mijn afstudeerstage gedaan op de afdeling Technologie. Dat was een leuke periode! Ik voelde me direct welkom in het team en heb veel geleerd over de verschillende soorten groenten. Naast mijn eigen opdracht, waarbij ik onderzocht welke factoren de houdbaarheid van de Italiaanse Roerbakgroenten bepalen, mocht ik collega’s helpen met hun projecten. Zo kreeg ik meteen een goed beeld van wat het werk in de praktijk inhoudt.”

En wat kan je vertellen over de bedrijfscultuur van de organisatie?
“Hessing is een familiebedrijf. En dat merk je tijdens een stagedag! Je bent als stagiair(e) echt onderdeel van het team, je kan bij iedereen binnenlopen, er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen én misschien nog wel het belangrijkst: je krijgt er hele leuke collega’s bij!"

Dat klinkt goed! Welke vaardigheden heb je tijdens je stage ontwikkeld?
“Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage. Door verschillende productietests uit te voeren, kon ik bijvoorbeeld mijn assertiviteit en zelfstandigheid verder ontwikkelen. Het onderzoek naar de Italiaanse Roerbakmix was echt mijn project en daardoor kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. Daarnaast heb ik mijn analytisch vermogen ontwikkeld. De verschillende data die uit de tests naar voren kwamen, heb ik met veel plezier geanalyseerd.”

En ben je toen meteen na je stage blijven plakken?
“Na mijn stage koos ik ervoor om nog een traineeship te volgen op de afdelingen Technologie en Kwaliteit. Op beide afdelingen mocht ik meekijken en diverse taken uitvoeren. Hierdoor kreeg ik een nog beter kijkje in de keuken van Hessing. Uiteindelijk koos ik ervoor om op de kwaliteitsafdeling te gaan werken, dat paste net wat beter. Het was ook zeker de juiste keuze, want ik heb het erg naar mijn zin: we werken in een gezellig team dat altijd in is voor een grapje, maar ook hard en serieus werkt!”

Niet geheel onbelangrijk: raad je andere studenten aan om stage te lopen in de VersFabriek?
“Absoluut! Ik heb veel mogen leren, ben op een prettige manier begeleid en voelde me snel onderdeel van het team. En nog een tip for free! Ga je straks definitief stagelopen in onze VersFabriek? Loop dan ook eens een dagje mee in de productie. Zo leer je het bedrijf en onze versproducten pas echt goed kennen.”