Skip to main content

De vrijheid die je krijgt, vereist een proactieve houding.   

Kyra studeert Bedrijfskunde en heeft een passie voor data. Ze vertelt graag over de ervaringen die ze in de eerste helft van haar stageperiode heeft opgedaan.

Hi Kyra! Vertel eens aan de komende SuperVers talenten hoe jij je stage bij Hessing ervaart?
“Ik ervaar mijn stage als leerzaam en plezierig. Ik krijg veel vrijheid om mezelf te ontwikkelen binnen de gebieden waarin ik graag wil groeien. Wat ik met name waardeer, is de ruimte die ik krijg om opdrachten uit te voeren en de band die ik in korte tijd met collega’s heb opgebouwd. Ook heb ik een fijne stagebegeleider: hij behandelt me met respect en laat me eerst nadenken voordat hij het juiste antwoord geeft. Ook is hij altijd eerlijk wanneer hij het niet volledig met me eens is. Ik weet nog lang niet alles en ben hier tenslotte om te leren!”

Heb je specifieke opdrachten waar je tijdens je stage aan werkt?
 
“Ik studeer Bedrijfskunde en heb een sterke interesse in data. Het biedt concrete informatie en feitelijke gegevens. Ik vind het boeiend om processen te verbeteren aan de hand van data-analyse. Tijdens mijn sollicitatie heb ik de wens aangegeven om me hier verder in te ontwikkelen. Daarom richt mijn onderzoek zich op het optimaliseren van de spinazielijn en het identificeren van inefficiënties, voornamelijk door middel van data-analyse.

Samen met collega’s heb ik verschillende systemen doorzocht om relevante data te verzamelen. Vervolgens heb ik deze data gevalideerd, aangezien de fabriek in Venlo een nieuwe locatie is, wat het voor mij extra interessant maakt. Ik heb rapporten opgesteld, interviews afgenomen en observaties uitgevoerd om een nauwkeurige analyse te kunnen maken. En wat ik vooral leuk vind: met dit onderzoek krijg ik de kans om mijn vaardigheden op het gebied van procesverbetering en data-analyse te ontwikkelen.” 

En hoe ervaar je de bedrijfscultuur binnen Hessing? 
“Ik waardeer de behulpzaamheid van alle collega's en geniet van de open cultuur in het bedrijf. Je kunt vrijuit je gedachten delen en bij iedereen binnenlopen voor verduidelijking. Wel denk ik dat deze cultuur niet voor iedereen geschikt is. De vrijheid die je krijgt vereist namelijk een proactieve houding. Zelfstandig kunnen werken is een hele grote pre; je moet zelf naar een collega stappen als je wat nodig hebt en er wordt niet voorgekauwd wat je moet doen. Dat kan even zoeken zijn, maar persoonlijk vind ik het superfijn dat je bij Hessing serieus wordt genomen en niet als een stagiaire wordt gezien.” 

Last but not least, welke tips heb jij voor studenten die binnenkort met hun stage mogen starten?
“Ik raad een stage bij Hessing sowieso aan. Het is een plek waar je veel kunt leren en waar collega’s altijd bereid zijn om te helpen. Ik loop hier met veel plezier rond! Een concrete tip: geef bij je stagebegeleider aan waar je interesses liggen en wat je doelen zijn. Je krijgt bij Hessing alle vrijheid, maar bent vooral zelf aan zet om alles uit je stageperiode te halen!”